Raumar som arrangør og klubb

01/08/2011
Tron Erik Hovind, leder for klubben Raumar orientering, har vært vennlig og gitt oss noen ord om klubbhistorie og tanker om arrangøroppgaven. Tron Erik har vært leder de siste 12 årene og hører inn under Ullensaker o-lag. Ullensaker o-lag er en av de 6 underklubbene i Raumar som vil arrangere NM i september.

Tron Erik Hovind under O-festivalen på Nesodden 2011.

Leder for Raumar orientering. Fotograf: Lene Kinneberg

Litt klubbhistorie først:

Raumar ble etablert i 1994 fordi man så at mange av klubbene på Øvre Romerike hadde «o-talenter», men manglet et bra nok treningsmiljø. Derfor ble Raumar opprettet som ungdoms-, junior- og seniorklubb. Alle løpere, også unge rekrutter og gamle, konkurrerer for Raumar, men underklubbene består fortsatt og rekrutteringsarbeidet er deres hovedoppgave. Dette har vært bra for o-miljøet på Øvre Romerike og Tron Erik er stolt av bredden som klubben har fått og at klubben også har klart og markere seg på resultatlistene.

Raumar har tro på at rekruttering er en viktig nøkkel for suksess og gode idéer og erfaringer blir spredd rundt mellom underklubbene. Vi holder nybegynnerkurs i flere kommuner og arrangerer skoleorientering og Tour de O for rekrutter. Vi har en ungdomsgruppe for de som fortsetter og har ukentlige tilbud for dem. Når det gjelder junior- og seniorgruppen har vi et miljø i Oslo bestående av studenter og unge arbeidende, mens vi også holder ukentlige treningsøkter i Romeriksområdet. Vi prøver å tilrettelegge og gi utøverne en god mulighet for satsing. Bl.a. har stafettsatsingen bidratt til å styrke miljøet.

Så noen tanker om NM-arrangementet:

Vi har veldig lyst på et løft i klubben, noe vi har tro på at NM kan gi oss. Det vil samle både de som er aktive nå og de som var aktive før. Et arrangement som NM krever en stor stab. Det er en stund siden sist det var NM på Romerike. Derfor søkte vi om NM-uka for ca 2 år siden. Vi har tro på at vi skal klare å arrangere et veldig godt NM.
NM gjør at vi får laget helt nye kart og det vil gi gode treningsmuligheter og også muligheter for å arrangere flere mindre løp senere.

Planleggingen av NM-uka har vært i gang en god stund og det har vært en stor mobilisering for å få på plass de 2-300 innvolverte Raumarene under arrangementet. Vi gleder oss til å ønske o-Norge velkommen til Øvre Romerike.

SamarbeidspartnereSøk