De lokale håpene

05/09/2011
De fleste store favorittene kommer utenbygdsfra, men lokalklubben har noen utfordrere som vi håper kan bite godt i fra seg på NM. Arrangørklubben har i en del år vært kjent for mange gode små rekrutter. For eksempel har Raumar mange gode plasseringer i ungdomsklassen i Tiomila siden tredjeplassen i 2004. Noen av disse småtrollene har etterhvert vokst opp, og de er klare for NM på hjemmebane. Her følger et intervju med noen av dem.

I midten av august stilte vi Vetle Ruud Bråten, Eirik Kamstrup Hovind, Eskil Kinneberg og Silje Ekroll Jahren noen spørsmål før de begynte på de siste forberedelsene inn mot NM i Romeriksskogen.

1. Når løp du ditt første løp i Raumardrakt?
2. Har du sett frem mot NM på hjemmebane over lengre tid? Noen spesielle forberedelser eller tar du det som det kommer?
3. Dere har alle deltatt på internasjonale mesterskap? Hva er beste plassering, er du fornøyd? Hva husker du best fra de mesterskapene?
4. Hva er målet ditt for NM?
5. Har du tjuvtrent i det sperrede området?
6. Hvordan legger du opp formtoppingen til NM ?
7. Har du noen tips til de som ikke har løpt så mye i relevant terreng?
Junior-NM stafett orientering søndag 12. september 2010  Trøgstad i Østfold

Tre av fjorårets juniorgutter. Foto: OPN.no

Vetle

1. De første løpene jeg husker er noen Sørlandsgalopper hvor jeg løp N-åpen med Eirik KH, men jeg løp sikkert noen mer lokale løp før det. Husker Eirik alltid slo meg i spurten da, men heldigvis spurter jeg fra han nå :P:p
2. Har sett frem mot NM på hjemmebane ganske lenge. Hadde planlagt mye trening i tungt terreng i Romeriksåsen i sommer, men siden jeg ble tatt ut til VM-sprinten, så får jeg ta et lite skippertak de tre ukene mellom VM og NM og heller konsentrere meg om sprinttrening frem til VM.
3. De beste resultatene har jeg fra junior-VM i skiorientering med to sølv og en bronse. Beste plassering i orientering er vel 16.plass fra både EYOC 2008 og NOM 2009 i tillegg til 18.plass på student-VM i fjor. Alle har kommet på langdistanse. I JWOC har jeg ikke vært bedre enn 27 individuelt. Har noen bedre resultater på JEC, men det teller vel ikke som mesterskap?
4. Medalje på stafetten og topp 6 i begge de individuelle løpene.
5. Nei… eller jeg gikk en skitur gjennom terrenget i vinter.
6. For meg blir det å trene godt etter VM, gjerne i tungt terreng, så jeg orker å løpe fort hele langdistansen.
7. Det kan være litt diffust noen steder, men vis man bruker kompasset aktivt så er orienteringen vanligvis ganske grei. Det jeg tror vil skille mest er det fysiske. Finn det terrenget med høyest lyng og løp mye der, så blir det bra på NM.

Eirik

1. Det må være et løp i Oslo-området hvor jeg løp uten følge for første gang. Jeg rotet meg skikkelig bort og satte meg ned og begynte å gråte. Plutselig dukket Vetle opp! Han var også på bærtur og gråt minst like mye som meg…
2. NM på hjemmebane er spesielt og jeg gleder meg veldig!
3. Min debut var årets Euromeeting i Finland og jeg ble nr.22 på sprinten. Det var lærerikt å kjenne på hvilket nivå som kreves, og det ga motivasjon til videre satsing!
4. Gjennomføre fire bra løp!
5. Nei.
6. Tøffe intervalløkter og løping i tungt terreng.
7. Løft blikket og knærne!

Eskil

1. Kan ikke huske noe spesielt.
2. Har ikke tenkt så mye på det før nå i det siste, men nå forbereder jeg meg bra.
3. 4 på lang, 6 på sprint og mellom og gull på stafett i jr-VM. Da vi vant vm stafetten i Danmark i fjor er det beste minnet. Kjempesprekken på lang i årets jr-VM husker jeg kanskje best, men det er ikke et like bra minne.
4. Gull!
5. Ja, masse! :p
6. Har ikke fått trent så bra i sommer, men nå trener jeg bra så får vi se hvordan det holder.
7. Det blir tungt! 🙂

Silje

1. Det husker jeg ikke, men det må ha vært den første sesongen Raumar eksisterte.
2. Jeg ser fram til NM på hjemmebane, men har ikke gjort noen spesielle forberedelser. Jeg kommer hjem for å trene i relevante terreng cirka en uke før NM, siden jeg bor i Sveits er det lurt å få noen gode tekniske økter før mesterskapet i Romeriksterreng.
3. Min beste prestasjon i seniorsammenheng fikk jeg i årets VM i Frankrike med 20.plass på sprinten, mens min beste plassering er 17.plass i WC også fra i år. Min beste plassering som junior er sølv i sprint og gull i stafett på junior VM. Fra VM i Frankrike husker jeg best at det var veldig mye folk og en fantastisk stemning, mens fra stafettgullet i junior VM husker jeg aller best spurten til Siri Ulvestad på siste etappe, der hun først tryna og deretter klarte å kaste seg foran svenskene over mållinja likevel.
4. Å  ta medalje!
5. Nei.
6. Jeg legger opp formtoppen til NM ved å nå legge inn 1.5 uke med mengdetrening, før jeg slipper opp og trener en tempoøkt og noen intervaller inn mot mesterskapet, i tillegg til å løpe noen relevante tekniske økter.
7. Tipset må bli å kjempe hele veien, terrenget er tungt for alle, og man kommer til å føle at man ikke kommer seg raskt nok framover. Les på kurvene.

SamarbeidspartnereSøk